09:30 - 10:00 Dalyvių registracija. Pasitikimo kava.
10:00 – 11:30 Auditas, jo tipai, paskirtis, pasekmės, rezultatai.
Auditorių kompetencija – bendrieji kokybės / maisto saugos auditoriaus mokymai, specializuoti maisto saugos vadybos, sistemų auditoriaus kursai.
Papildomų reikalavimų auditas – laboratorinė savikontrolė, tiekėjų patvirtinimas avarinėmis situacijomis, mitybinių teiginių patvirtinimas, maisto apsauga ir įgyvendinimas, alergenų valdymas, maisto saugos ir kokybės kultūros planas ir jo įgyvendinimas, kiekio kontrolė, gamybos pasikeitimų valdymas, transporto cisternų kontrolė, speciali svetimkūnių kontrolė, GHP verifikavimas, naujų produktų projektavimas ir kūrimas, naujos įrangos įteisinimas, maisto nešvaistymas, tvarumas.
11:30 – 12:00 Audito grupės sudarymas ir paskyrimas.
Audito programos sudarymas.
Audito apimtis – audito suskaidymas pagal sritis, skyrius.
Įmonės išorės vidinis auditas.
12:00 – 13:00 Pietų pertrauka.
13:00 – 14:30 Sandėlių vidinis auditas.
Gamybos ir gamybos technologijos vidinis auditas. Vertikalus auditas pagal atsekamumui pasirinktą pavyzdį.
Audito planavimas – audito planų pavyzdžiai.
Pasirengimas auditui – darbų paskirstymas, klausimynų pasirengimas, esminių audito aspektų išryškinimas.
Personalo vidinis auditas.
Remonto ir technikos vidinis auditas.
Pasirengimas auditui vietoje.
Pardavimų / marketingo vidinis auditas.
14:30 – 14:45 Kavos pertraukėlė.
14:45 – 16:00 Veikla audito vietoje.
Audito technika, audito klausimynų / ataskaitų pildymas.
Neatitikčių nustatymas.
Pirkimų vidinis auditas.
Neatitikčių kategorijos ir jų pavyzdžiai.
Esminės priežasties analizė.
Koregavimo veiksmai, jų efektyvumo kontrolė, audito ciklo vertinamoji analizė.
Vadovybės, administracijos vidinis auditas.
Laboratorijos ir kokybės vidinis auditas.
Audito programos įgyvendinimo įvertinimas.
16:00 – 16:15 Klausimai, diskusijos.
Lietuvių
VIZIJA: Visi mūsų apmokyti klientai dirbs efektyviau.
MISIJA: Ieškodami efektyvesnę veiklą kuriančių naujovių...